A, B, C, E
ve K vitamini içeren meyve-sebze ve gıdalar:
Sağlıklı, dengeli beslenmenin yolu sebzeyi- meyveyi sofradan eksik etmemekten geçiyor.
A vitamini: Havuç, marul, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler ile karaciğer, süt gibi hayvansal besinlerde,
B vitamini: Yeşil yapraklı sebzeler ile elma, armut, şeftali gibi meyvelerde ve karaciğerde,
C vitamini: Limon, portakal, greyfurt, mandalina gibi turunçgillerde, az miktarda da yeşil yapraklı sebzelerde,
E vitamini: Pirinç, mercimek, nohut, buğday gibi baklagillerde,
K vitamini: Kırmızı et, karaciğer, dalak, yumurta ve sütte bulunur.
Sağlıklı, dengeli beslenmenin yolu sebzeyi- meyveyi sofradan eksik etmemekten geçiyor.
A vitamini: Havuç, marul, salatalık, yeşil yapraklı sebzeler ile karaciğer, süt gibi hayvansal besinlerde,
B vitamini: Yeşil yapraklı sebzeler ile elma, armut, şeftali gibi meyvelerde ve karaciğerde,
C vitamini: Limon, portakal, greyfurt, mandalina gibi turunçgillerde, az miktarda da yeşil yapraklı sebzelerde,
E vitamini: Pirinç, mercimek, nohut, buğday gibi baklagillerde,
K vitamini: Kırmızı et, karaciğer, dalak, yumurta ve sütte bulunur.
Her
vitaminden yeteri ve dengeli miktarlarda almanız önerilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder