LYS KİMYA KONULARI
1
|
KİMYASAL HESAPLAMALAR
|
1.a
|
Kimyasal Hesaplamalar, Artan Maddesi
olan Tepkimeler
|
1.b
|
Saf Olmayan Maddelerin Kullanıldığı
Tepkimeler, Karışım Problemleri
|
2
|
GAZLAR
|
2.a
|
Genel Özellikler, Kinetik Teori, Gaz
Basıncının Ölçülmesi
|
2.b
|
P, V, n, T İlişkileri
|
2.c
|
Kısmi Basınç ve Gazların Karıştırılması
|
3
|
ÇÖZELTİLER
|
3.a
|
Çözeltiler ve Özellikleri, Çözünürlük
|
3.b
|
Çözeltilerin Derişimleri
|
3.c
|
Buhar Basıncı, Kaynama ve Donma Noktası
|
4
|
ÇEKİRDEK KİMYASI
|
4.a
|
Radyoaktiflik ve Radyoaktif Bozunmalar
|
4.b
|
Çekirdek Tepkimeleri ve Yarılanma Süresi
|
5
|
KİMYASAL TEPKİMELERDE ENERJİ
|
5.a
|
Entalpi Kavramı, Tepkime Entalpisi,
Endotermik ve Ekzotermik Tepkimeler
|
5.b
|
Oluşma Entalpisi, Yanma Entalpisi, Hess
Yasası
|
6
|
KİMYASAL TEPKİMELERDE HIZ
|
6.a
|
Hız Kavramı, Tepkime Mekanizması, Hız
Denklemi, Çarpışma Teorisi,
|
6.b
|
Aktifleşme Enerjisi ve Potansiyel Enerji
Diyagramı, Tepkime Hızını Etkileyen Etmenler
|
7
|
KİMYASAL TEPKİMELERDE DENGE
|
7.a
|
Denge Kavramı, Denge Bağıntısı, Denge
Sabiti
|
7.b
|
Dengenin Nitel ve Nicel İncelenmesi
|
7.c
|
Dengeye Etki Eden Etmenler
|
8
|
ÇÖZÜNÜRLÜK DENGELERİ
|
8.a
|
Çözünürlük, Çözünürlük Denge Bağıntısı,
Çözünürlük Çarpımı
|
8.b
|
Çözünürlük Dengesine Etki Eden Etmenler,
Çökelti Oluşumu
|
9
|
SULU ÇÖZELTİLERDE ASİT VE BAZ DENGELERİ
|
9.a
|
Asit ve Baz Tanımları, Özellikleri, H+
ve OH- İyonu Derişimleri, pH ve pOH Kavramları
|
9.b
|
Asit ve Baz Kuvvetleri, Zayıf Asit ve
Baz Dengeleri
|
9.c
|
Asit ve Bazların Nötrleşme Tepkimeleri,
Hidroliz ve Tampon Çözeltiler, Asit ve Bazların Metallerle Tepkimeleri
|
10
|
İNDİRGENME - YÜKSELTGENME TEPKİMELERİ
|
10.a
|
İndirgenme - Yükseltgenme Kavramları ve
Redoks Tepkimeleri
|
10.b
|
Aktiflik, Yarı Tepkime Kavramı, Kimyasal
Piller
|
10.c
|
Kimyasal Piller ve Elektroliz
|
11
|
KİMYASAL BAĞLAR
|
11.a
|
Atomlar Arası Kimyasal Bağlar
|
11.b
|
Molekül Şekilleri, Hibritleşme, Molekül
Polarlığı
|
11.c
|
Yoğun Fazda Maddeyi Bir Arada Tutan
Kuvvetler
|
12
|
HİDROKARBONLAR
|
12.a
|
Hidrokarbonların Sınıflandırılması ve
Alkanlar
|
12.b
|
Alkenler ve Özellikleri
|
12.c
|
Alkinler ve Özellikleri
|
12.d
|
Aromatik Hidrokarbonlar
|
13
|
FONKSİYONLU ORGANİK BİLEŞİKLER
|
13.a
|
Alkoller ve Eterler
|
13.b
|
Alkoller ve Eterler
|
13.c
|
Aldehitler ve Ketonlar
|
13.d
|
Karboksilli Asitler ve Esterler
|
13.e
|
Oksiasitler, Aminoasitler, Aminler ve
Karbonhidratlar
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder